Este posibil ca odată cu sarcina să apară și insomniile din mai multe motive. Oricare ar fi motivul, este important să înțelegi că insomnia nu dăunează copilului tău. Insomnia în timpul sarcinii este normală și afectează aproximativ 78% dintre femeile gravide.
Insomniile în timpul sarcinii pot apărea din varii motive, cum ar fi disconfortul cauzat de dimensiunea crescută a abdomenului, durerile de spate, arsurile, frecvența urinării în timpul nopții, vise frecvente, dar și din cauza modificărilor hormonale.
BabyStem ți-a pregătit o serie de remedii pentru a combate insomniile din timpul sarcinii:
Încearcă să te bucuri de o cină sănătoasă, dar pentru a reduce șansele de a avea arsuri la stomac, încearcă să mânânci lent. Dacă iei cina cu câteva ore înainte de culcare te poate ajuta să eviți senzația de stomac plin. Dacă ți se face foame înainte de culcare încearcă să mânânci o gustare ușoară. Ceva bogat în proteine poate menține nivelul de zahăr din sânge constantă în timpul nopții. Un pahar cald cu lapte te poate ajuta să dormi mai bine.
Practică meditația sau încearcă tehnici și exerciții de relaxare. Yoga te poate ajuta sa obții echilibrul fizic, dar și mental de care ai nevoie înainte de somn. Aceste metode sunt predate adesea la clasele speciale pentru femei gravide. Nu trebuie ignorate pentru ca aceste modalități te pot ajuta să eviți insomniile.
Creează-ți ambientul perfect care să-ți inducă o stare de relaxare totală. Este foarte important să te simți confortabil în camera în care îți parcurgi orele de somn. Dacă întâmpini probleme din cauza schimbărilor din organismul tău, încearcă să porți haine cât mai comode, în care să te simți bine și să-ți găsești o poziție preferată pentru a adormi cât mai repede.
Baby Stem îți oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem și este partenerul exclusiv al Seracell. Viața copilului tău este cea mai importantă, de aceea noi dorim să îți oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…