Exercițiile practicate în timpul sarcinii ajută la atenuarea multor probleme comune ale sarcinii. Îmbunătățește circulația, ajută la prevenirea constipației, hemoroizilor, venelor varicoase, crampelor la picioare și atenuează umflarea gleznelor. De asemenea, previne durerea de spate prin întărirea mușchilor care susțin spatele.
Dar nu putem să uităm că exercițiile fizice pentru gravide pot veni și cu anumite riscuri. Iată care sunt consecințele practicării sportului în timpul sarcinii:
Contracții premature
Hormonii stimulați în timpul sarcinii au potențialul de a induce contracții premature. De asemenea, exercițiile determină redistribuirea sângelui din organele interne în mușchii scheletici și ca urmare se poate ajunge la o reducere semnificativă a oxigenului și a furnizării de nutrienți către placentă.
Creșterea consumului de glucoză
Exercițiile fizice practicate în timpul sarcinii pot aduce o creștere semnificativă a glucozei. Din cauza exercițiilor care solicită mușchii,nivelul glucozei fetale poate fi afectată. Este indicat să-ți verifici zilnic glicemia deoarece odată cu evoluția sarcinii nivelul de zahăr din sânge poate suferi modificări.
Supraîncălzirea din cauza exercițiilor
Supraîncălzirea poate provoca termoreglarea maternă care cel mai indicat ar fi să fie evitată, mai ales dacă te afli în primul trimestru de sarcină. Prin urmare, evită să practici exerciții riguroase în medii cu temperatură ridicată pe tot parcursul sarcinii.
Nu practicați exerciții fizice dacă aveți probleme cu inima
Medicii recomandă să evitați exercițiile fizice care îți pot aduce consecințe grave asupra sarcinii, mai ales dacă ai întâmpinat următoarele probleme:
· Probleme cu inima
· Probleme pulmonare restrictive- o afecțiune pulmonară care afectează respirația.
· Cervix incompetent- o afecțiune în care cervixul începe să se dilueze înainte de întreaga perioadă a sarcinii.
· Preeclampsie/ hipertensiune indusă de sarcină
· Sângerare persistenă în al doilea sau al treilea trimestru de sarcină
· Placenta praevia – o complicație în timpul sarcinii când cordonul ombilical este atașat de peretele uterin și este aproape sau chiar acoperă cervixul.
Baby Stem se ghidează după standarde înalte de lucru și folosește tehnologie de ultimă oră în domeniul serviciilor de prelucrare și depozitare a celulelor stem, fiind partener exclusiv al Seracell, una dintre cele mai renumite bănci de celule stem din Europa, acreditat de Good Manufacturing Practice, cea mai înaltă certificare europeană din domeniu. Seracell funcţionează în strânsă legatură cu Facultatea de Medicină a Universităţii Rostock, una dintre cele mai vechi universităţi din nordul Europei. Vizitați site-ul www.babystem.ro pentru a vă informa cu privire la serviciile noastre.