Gravidele sunt foarte atente cu privire la alimentele pe care le consumă. Cele mai multe se gândesc dacă există efecte secundare negative atunci când mănâncă anumite legume sau fructe. Însă căpșunile sunt o variantă sănătoasă și plină de vitamine în momentul în care simți nevoia să mănânci ceva dulce.
BabyStem îți prezintă câteva beneficii pe care le vei resimți dacă vei consuma căpșuni în timpul sarcinii:
Căpșunile pot fi consumate atât crude, cât și sub formă de suc sau gem. Cel mai bine este să le mănânci ca atare, sau combinate într-o salată cu fructe, pentru a beneficia de vitaminele și substanțele nutrivite pe care le conțin. Căpșunile au fost adesea folosite pentru a scădea colesterolul și sunt recomandate pentru cei care doresc să își mențină o greutate echilibrată, fiind un aliment plin de vitamine și antioxidanți. Vezi cum te poate ajuta consumul de căpșuni în timpul sarcinii.
Căpșunile sunt o sursă naturală de vitamina C și este plină de antioxidanți care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și protejează organismul de deteriorarea radicalilor liberi. De asemenea, căpșunile pot ajuta la întărirea imunității tale și a fătului tău.
Acidul folic este foarte benefic pentru sănătatea femeilor însărcinate și poate ajuta la formarea globulelor roșii, a eritrocitelor și la dezvoltarea sistemului nervos. Căpșunile conțin cantități semnificative de acid folic, esențial în timpul sarcinii pentru prevenirea defectelor de tub neural și pentru reducerea riscului de naștere prematură.
Dacă suferi de anemie când ești însărcinată, este bine să consumi căpșuni, datorită aportului lor de fier și mangan. De asemenea, consumul regulat de căpșuni asigură o parte importantă din necesarul zilnic de potasiu, eficient pentru buna funcționare a inimii. Și nu în ultimul rând, căpșunile conțin iod, care ajută la funcționarea creierului și la dezvoltarea sistemului nervos la făt.
Vitamina A poate ajuta la formarea oaselor și dinților bebelușului, dar și la dezvoltarea inimii, ochilor și a sistemului imunitar. De asemenea, un aport regulat de vitamina A te poate ajuta să te refaci mai repede după naștere.
De asemenea, în timpul sarcinii, multe femei se confruntă cu erupții cutanate, acnee, schimbarea culorii tenului. Aici intervine vitaminele A și E din căpșuni te pot ajuta să depășești aceste probleme și să te bucuri de acea ,,aură strălucitoare” de viitoare mămică.
Ca orice alt fruct, căpșunile pot avea și efecte secundare sau reacții alergice. În primul rând trebuie să te asiguri că sunt bine spălate înainte de a le mânca și, dacă simți că ceva nu este în regulă, consultă un medic. S-ar putea să ai alergie. Această alergie ar putea fi ereditară, așa că vezi dacă cineva din familia ta a mai avut probleme similare.
De asemenea, limitează consumul de căpșuni pentru o vreme dacă îți apar eczeme pe piele sau dacă ai diaree, crampe ori senzație de greață și vărsături. Alte semnale de alarmă pot fi și problemele cu respirația sau umflarea cavității orale. În oricare dina ceste cazuri, este bine să vorbești cu medicul tău pentru a vedea dacă aceste fructe sunt într-adevăr benefice pentru tine sau în ce cantități ai voie să le consumi.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…