Bebelușii din pântece pot fi foarte energici, luând diferite poziții în timpul perioadei de sarcină. Majoritatea femeile gravide vor afirma faptul că bebelușii lor încep întotdeauna „gimnastica” înainte de culcare. Când se apropie data nașterii, importanța poziției copilului devine mai puțin o glumă, ci un punct serios de discuție. Diferitele poziții pe care bebelușul le poate lua în pântece vor juca un rol important în felul în care se nasc.
Majoritatea copiilor se întorc cu o frecvență foarte mare pe parcursul sarcinii, dar, în general, ajung în poziția „cu capul în jos” în jurul intervalului de la 33 până la 36 săptămâni. Capul în jos înseamnă literalmente că bebelușul își îndreaptă capul spre canalul de naștere, iar picioarele sale, atunci când acestea sunt complet întinse, se află în vecinătatea coastelor mamei sale. Bebelușii la această vârstă gestațională avansată stau cel mai adesea în poziția „cu capul în jos” pentru restul sarcinii și nu se pot mișca la fel de mult ca în lunile anterioare, în principal din cauza constrângerii spațiului.
Patru copii din 100 de nașteri se află intr-o poziție cu picioarele în jos. Poziția pelviană este poziția în care fesele sau picioarele copilului sunt cele mai apropiate de canalul de naștere. Capul unui bebeluș este mai aproape de coastele mamei. Această poziție este mai puțin de dorit decât poziția „cu capul în jos” pentru naștere, iar acești bebeluși prezintă un risc crescut de defecte congenitale sau de traume în timpul nașterii. Medicul tău poate încerca să întoarcă bebelușul sau, în cele din urmă, să apeleze la o operație de cezariană. Anomaliile anatomice ale copilului sau forma uterului pot împiedica copilul să se întoarcă.
Atunci când fătul se află orizontal în burta înseamnă că este în poziția transversală. Această poziție este extrem de rară, întrucât majoritatea bebelușilor se întorc de la sine „cu capul în jos” atunci când mai este puțin timp până la naștere. Dacă acest lucru nu se întâmplă, va trebui să faci operația de cezariană.
Acest lucru se datorează faptului că există un risc mic de prolaps a cordonului ombilical (care iese din uter înaintea bebelușului) atunci când apa ta se rupe. Prolapsul cordonului ombilical este o urgență medicală și copilul trebuie născut foarte rapid prin cezariană, dacă se acest lucru se întâmplă.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…