3 metode de a scăpa acum de durerile de ovare în timpul sarcinii

Ovarele sunt o parte importantă din reproducerea unei femei. În timpul sarcinii, este posibil să te confrunţi cu dureri de ovare destul de des.

Durerile de ovare se împart în două categorii, acute sau cronice. În perioada sarcinii este posibil să descoperi orice afecţiune din această zonă care îţi poate provoca dureri, deoarece vizita la medicul ginecolog este din ce în ce mai frecventă. Durerile de ovare acute apar pentru câteva minute sau zile şi dispar într-o perioadă scurtă de timp, iar cele cronice apar treptat şi pot dura câteva luni.

Iată câteva lucruri pe care este posibil să nu le știi despre tratarea durerilor de ovare din timpul sarcinii, dar pe care le poți afla de la BabyStem:

Dureri de ovare sau tumori? Aceste informaţii le obţii în momentul în care mergi la medicul ginecolog pentru consultaţiile periodice din timpul sarcinii. De asemenea, trebuie să ştii că pot fi doar dureri de ovare în timpul sarcinii. Endometrioza, boala care afectează cât mai multe femei, poate fi o cauză a durerilor de ovare şi, din păcate, nu se găseşte încă o rezolvare a acestei probleme.

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Cauzele durerilor de ovare

Durerile de ovare afectează zona din jurul ovarelor şi pot fi cauzate de diferiţi factori ce pot produce disconfort în zona abdomenului. Fiind de două feluri, durerile de ovare pot dura câteva minute sau zile, dacă vorbim de cele acute sau câteva luni, în privinţa celor cronice. Aceste dureri pot să continue sau pot să vină şi să treacă, contează şi de felul în care tratezi şi ai grijă de acest disconfort. În funcţie de activităţile pe care le faci, poţi provoca accentuarea acestora sau poţi avea urinări frecvente.

Ceaiul de cimbru

O primă metodă care te poate ajuta să scapi de durerile de ovare din timpul sarcinii este consumul de cimbru sau realizarea ceaiului de cimbru chiar la tine acasă. În perioada în care te confrunţi cu aceste probleme poţi încerca să laşi la infuzat o lingură de cimbru timp de un minut. În funcţie de cât de uscat este cimbrul, acest timp se poate prelungi până la 10 minute. Pentru un efect garantat, bea 2 căni de ceai pe zi până când durerile dispar.

Gălbenelele

Un alt aliment care ajuta în durerile de ovare este ceaiul de galbene. Gălbenelele au anumite proprietăţi ce ajută sănătatea, sub diverse forme şi care se adresează mai multor afecţiuni. Ceaiul de galbenele ajută la tratarea infecţiilor bacteriene, calmează durerile menstruale şi reglează ciclul menstrual. Durerile de ovare pot fi calmate tot cu ceai de galbene, prin infuzie. O linguriţă de galbenele la o cană de apă fierbinte pe zi în perioada acestor dureri este tot ceea ce trebuie să faci.

Ceaiul de muşeţel

Ceaiul de muşeţel nu se foloseşte doar pentru a fi consumat, ci şi pentru a-ţi realiza băi cu infuzie de muşeţel. Aceste bai au efect calmant, inflamator şi dezinfectant. Ori de câte ori te confrunţi cu dureri de ovare, nu uita să realizezi aceste bai. Ai nevoie de 50-100 grame de plantă la 1 litru de apă fierbinte.
Durerile de ovare nu trebuie să reprezinte o grijă în această perioadă frumoasă. În urma vizitelor la medicul ginecolog poţi descoperi dacă sunt doar dureri ce pot apărea în timpul sarcinii sau este vreo problemă ce trebuie tratată. Ultrasunetele pot ajuta în cazul acestor dureri şi poţi sta liniştită că nu afectează dezvoltarea copilului.

Baby Stem aduce în România servicii de prelucrarea şi depozitare a celulor stem de înaltă calitate. Seracell funcţionează în strânsă legătura cu Facultatea de Medicină a Universităţii Rostock. Pentru că punem accent pe sănătatea copilului, îţi oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

 

 

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022