10 trucuri pentru a avea un travaliu ușor

Nașterea reprezintă un moment extrem de important în viața unei femei. Este clipa mult așteptată, în care viitorii părinți „fac cunoștință” cu noul membru al familiei. După 9 luni de așteptare continuă și după multe schimbări, viitoarea mămică este pregătită să -și aducă pe lume pruncul.

Unele femei aleg să nască natural,  mizând pe o bună coordonare a trupului și a minții în acele momente, în timp ce altele, de bună voie sau silite de anumite condiții medicale, optează pentru cezariană.

Organismul fiecărei femei reacționează diferit atât în timpul sarcinii, cât și în momentul nașterii. Travaliul este caracterizat ca fiind perioada dificilă prin care orice femeie care naște natural este nevoită să treacă, înainte de a-și ține pruncul în brațe.

Este un moment cheie, în care mintea trebuie să fie eliberată și perfect coordonată cu mișcările trupului.

Pentru unele femei mai norocoase, travaliul este o experiență extrem de ușoară. Pentru altele însă, acesta se „traduce” prin ore întregi de durere si disconfort fizic și psihic.

 

Iată câteva sfaturi pentru un travaliu ușor

 

  1. Adoptă o atitudine pozitivă

Starea psihică a femeii joacă un rol extrem de important în acele momente. Gândește-te deci, la ce lucru minunat urmează să realizezi, si mai puțin la durerile prin care trebuie să treci. Până la urmă, scopul de a aduce pe lume un copil este unul extrem de nobil.

 Mergi la cursurile pentru viitoare mămici

Deși pot părea neimportante la prima vedere, cursurile de pregătire înainte de naștere sunt un lucru pe care ar trebui să îl iei în considerare dacă vrei să naști natural. Se spune că, a-ți cunoaște adversarul, este prima strategie de luptă pe care trebuie să o adopți în cazul unei „bătălii”. Cursurile de pregătire dedicate viitorilor părinți au programe excepționale care explică, „de-a fir a păr” procesul nașterii, etapele travaliului și practicile medicale inovatoare.

  1. Nu asculta comentariile din jur

Fiecare sarcină reprezintă pentru fiecare femeie în parte o experiență de viață diferită. Dacă pentru unele dintre ele sarcina este un lucru minunat, peste care au trecut cu ușurință, pentru altele, sarcina poate fi o perioadă de 9 luni pline de probleme, mobilizări la pat, dureri și vizite dese la cabinetul medicului ginecolog. În concluzie, n-ar trebui să apleci urechea la fiecare sfat pe care îl auzi în stânga și în dreapta, deoarece cu siguranță nu va fi folositor pentru tine.

  1. Cunoaște echipa medicală înainte de naștere

Alegerea medicului ginecolog este o provocare cu care viitoarele mămici se confruntă încă din primele luni de sarcină. Disponibilitate, profesionalism, înțelegere, capacitatea de a comunica și mai ales experiența sunt doar câteva dintre criteriile pe care un bun ginecolog ar trebui să și le însușească. Este important să cunoști echipa medicală înainte de naștere, să discutați în prealabil despre întreg procesul și să îți fie lămurite toate lucrurile neclare.

  1. Ia-ți timp pentru a te odihni

Să presupunem că mult „așteptatul” travaliu a început. Nu e cazul să te sperii, oricum din acel punct nu mai există cale de întoarcere. Rămâi calmă și gândește-te la ce minune urmează să se întâmple. Cu cât gradul de relaxare pe care îl poți atinge este mai mare, cu atât experiența nașterii va fi mai ușoară. Odihnește-te între contracții și eliberează-ți mintea, pentru ca nașterea să se producă cât mai repede.

  1. Respiră corect

Dacă ai urmat cursurile de pregătire pentru viitoarele mămici, atunci cu siguranță știi cât de importantă este respirația în timpul nașterii. Din cauza emoțiilor, a stărilor de neliniște, dar și a durerilor, respirația devine sacadată, iar expirația se scurtează. Metoda corectă este aceea de a inspira pe nas și a expira pe gură, astfel ritmul respirației în timpul contracțiilor se va stabiliza.

  1. Fă mișcare!

Da, ai înțeles bine. Prin definiție, travaliul este o perioadă care se întinde pe o perioadă de mai multe ore. Pe toată durata sa, mobilitatea este extrem de importantă deoarece ajută bebelușul să treacă mai ușor prin bazin datorită modificării radului de înclinare și dimensiunilor bazinului.

  1. Exprimă-te!

În timpul nașterii, este importantă comunicarea cu întreaga echipă medicală. Exprimă-ți durerea, entuziasmul, orice sentiment care îți trece prin cap în acele momente.

  1. Acceptă anestezia!

Dacă durerile nașterii sunt peste limita suportabilității tale, alege anestezia. Nu uita, scopul este de a aduce pe lume bebelușul, nu de a face tu acte de eroism în sala de nașteri.

Ca să poți naște natural, este nevoie ca tu să crezi că poți face acest lucru. Antrenează-ți trupul și mobilizează-ți mintea, pentru a trece cu ușurință peste miracolul nașterii.

Odată cu nașterea celui mic, încep și grijile și gândurile legate de viața pe care acesta urmează să o aibă. Recoltează celule stem la naștere și investește în viitorul copilului tău.

Datorită facilităților și tehnologiei avansate, precum și a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre puținele bănci de celule stem ce au obținut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării și stocării probelor biologice.

Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro

 

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022