10 sfaturi pentru o sarcină perfectă

Sarcina este o durată de timp minunată pentru fiecare viitoare mămică, însă este, în același timp, dificilă, deoarece sunt mai multe aspecte de care aceasta trebuie să țină cont. Sănătatea bebelușului ei este extrem de importantă, astfel că renunțarea la obiceiurile nesănătoase este un aspect ce nu trebuie neglijat. În plus, controalele regulate sunt necesare periodic. Recoltarea de celule stem la naștere va asigura viitorului bebeluș o viață liniștită, fără probleme medicale grave, întrucât acestea tratează peste 85 de boli grave. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul  1 din Germania care oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.

Iată o câteva sfaturi pentru o sarcină liniștită

1. Asigură-te că execuți corect testele de sarcină și află de ce sunt importante vitaminele prenatale

Instalarea unei sarcini poate fi depistată cu ajutorul testelor ce se găsesc în farmacii. Astfel că, înainte să începi să iei atitudine, asigură-te că ești gravidă. Odată confirmată sarcina, poți începe administrarea vitaminelor prenatale, care te vor ajuta să duci la final o sarcină sănătoasă, fără a avea probleme pe parcurs.

 2. Programează-ți o vizită la medicul ginecolog

Documentează-te și alege cea mai bună soluție pentru tine. Alege un medic cu experiență, care să îți poată monitoriza sarcina pe parcursul celor 9 luni și urmează-i sfaturile.

3. Renunță la fumat

Fumatul crește riscul apariției multor probleme în timpul sarcinii, inclusiv al avortului spontan. Astfel, renunță la fumat, pentru a putea aduce pe lume un bebeluș perfect sănătos.

4. Documentează-te despre ce poți consuma în perioada sarcinii

Studiile au demonstrat că un consum ridicat de cofeină poate conduce la avort sau la apariția unor complicații. Astfel, Colegiul American de Obstretică și Ginecologie recomandă viitoarelor mămici să renunțe la cofeină sau măcar să limiteze consumul zilnic la mai puțin de 200 de miligrame.

 5. Execută exerciții permise în timpul sarcinii

Exercițiile fizice pot fi extrem de benefice, atâta timp cât nu suprasolicită viitoare mămică. Astfel, plimbările de jumătate de oră sau exercițiile ușoare, pot fi o adevărată metodă de relaxare. Atenție însă, o suprasolicitare ar pune în pericol atât viața ta cât și a celui mic.

 6. Alătură-te cluburilor de mămici

Comunicarea este extrem de benefică în perioada de sarcină, astfel că poți opta pentru socializare în cadrul cluburilor dedicate viitoarelor mămici. Cine ar putea să te înțeleagă mai bine decât femeile care trec exact prin aceleași situații ca și tine?

7. Pozează-ți burtica

Starea emoțională poate suferi modificări în timpul sarcinii, astfel că poți alege să realizezi lucruri care îți aduc zâmbetul pe buze. Pozează-ți burtica pentru a-i observa evoluția și pentru a strânge poze pe care să le poți arăta bebelușului tău când va crește.

 8. Alege lenjerie intimă confortabilă

Sutienele îți pot da bătăi de cap, mai ales în ultimele luni de sarcină, când acumulezi cele mai multe kilograme. Încearcă să optezi pentru materiale precum bumbacul, dar și pentru modele care să îți ofere confortul necesar. Poți vizita magazinele cu articole pentru viitoarele mămici, vei avea de unde să te inspiri.

 9. Calculează-ți un buget pentru cel mic

Gândește-te la cheltuielile ce vor urma și încearcă să-ți planifici cât mai bine bugetul, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. Ia în considerare scutecele, cremele, hăinuțele, controalele medicale, care pot necesita un buget special alocat pentru ele.

10. Pregătește-te să-ți întâlnești bebelușul și alege-i numele

Fă o ultimă vizită la doctor și informează-te în legătură cu data la care vei naște. Apoi, în zilele ce-ți rămân până la mare întâlnire, alege numele ideal pentru cel mic, sfătuiește-te cu partenerul tău de viață și cu familia și găsiți împreună varianta ideală.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane –  trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.

 

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022