10 lucruri pe care să le faci pentru a-ți pregăti casa de venirea micuțului

După ce ai aflat că ești însărcinată, urmează să iei o serie de decizii și alegeri foarte importante pentru copilul tău. Cum e mai bine să naști, ce produse să folosești, care sunt cele mai avansate proceduri existente în această direcție.

Unele lucruri sunt deja sigure. În ceea ce privește cea mai avansată și benefică procedură pe care ar trebui să o adopți, colectarea de celule stem îți va salva copilul în cazul apariției unor probleme grave de sănătate. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul din Germania și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.

Dacă această grijă a fost deja rezolvată, mai trebuie doar să te ocupi de pregătirea căminului tău. Tot ce ai în casă trebuie să fie atent supravegheat și ales. Am enumerat în acest articol, cele mai importante aspecte de care trebuie să ai grijă, până la sosirea celui mic în casă.

 

Ai grijă ca întreaga suprafață a apartamentului să fie sigură

Chiar dacă micuțul încă nu a învățat să meargă, orice mamă știe că acest lucru se poate întâmpla aproape peste noapte, iar tu trebuie să fii pregătită. Toate substanțele periculoase trebuie ascunse, încuiate în dulapuri, iar de preferat ar fi ca celelalte dulapuri pe care le mai ai în casă, să fie sub sistem magnetic. Dacă încă nu ai, instalează detectoare de fum și de monoxid de carbon.

 

Pregătește camera de oaspeți

Pentru că în mod cert mama ta va veni foarte des în vizită, pentru a te ajuta cu cel mic, ar fi bine să ai deja pregătită pentru ea o cameră sau un pat și să pui deoparte cele necesare pentru șederea ei, sau a altei prietene care ar putea să vină în vizită. Cumpără de asemenea în avans anumite produse și așa o sa fii pregatită cu tot ce ai nevoie, la întoarcerea de la spital.

 

Fii atentă la zonele roșii

Este foarte important ca totul să fie foarte curat și fără germeni, iar dacă te așteptai să scapi de aceasta grijă doar pentru că ai avut grijă să cureți întrerupătoarele și mânerele ușilor, se pare că te-ai înșelat. Experții spun ca cei mai mulți microbi sunt în locurile mai puțin așteptate-chiuvete, bureți de vase, prosoape de bucătărie, tocătoare, suport de periuță de dinți, mânerul de la frigider etc. Îl poți ruga pe partenerul tău să se ocupe din nou de aceste suprafețe, ca să fii extra sigură că o să fie cât se poate de curat.

 

Reimaginează spațiul

Mai ales în bucătărie. Pune în ordine toate recipientele, și păstrează doar ce ai nevoie. Știi că trebuie să faci loc pentru toate lucrurile bebelușului, și nu vor fi deloc puține. O să ai nevoie de un sertar special doar pentru a depozita toate vasele și recipientele pe care le folosește cel mic.

 

Fă loc în frigider

Chiar dacă bebelușul are o dietă asigurată poate în primele luni de viață, tu o să ai nevoie de diferite alimente sau formule specifice, pe care să le ai mereu în dietă. În plus, pentru ca o să ai în vizită multe persoane, iar mama ta cu siguranță va aduce caserole cu mâncare, trebuie să arunci tot ce este vechi sau nu mai poate fi folosit. Nu uita să faci o dezinfectare și curățare a rafturilor și sertarelor, înainte să reorganizezi totul.

 

Uită de grija sterilizării

Dacă până acum toată lumea obișnuia sa fiarbă toate recipientele copilului, studii recente au arătat că apa fierbinte cu săpun distruge germenii obișnuiți.

 

Ocupă-te de rufe mai devreme

Spălatul și aranjatul hainuțelor celui mic, înainte ca acesta să vină pe lume, este recomandat. Îndepărtează toate etichetele și ambalajele hainelor pe care tocmai le-ai achiziționat sau primit și folosește la spălarea lor un detergent special pentru copii, unul care să nu conțină parfum sau coloranți.

 

Reevaluează-ți coșul de rufe

Pentru că în curând o să ai munți de rufe murdare, ar fi cazul să îți iei unul mai mare sau să ai unul special doar pentru copil.

 

Pregătește-te pentru pete

Îndata ce noul născut va veni acasă, o să vezi că o să ai pete peste tot. Poate o să te gandești chiar că nici nu are rost să îl/o mai imbraci frumos, pentru că oricum o să se pateze în primul minut. Fă rost de o soluție enzimatică de îndepărtat petele, și ține-o mereu la îndemână. Chiar dacă nu poți să speli imediat, folosește soluția, și apoi lasă la înmuiat în apă rece, până când vei avea timp să speli.

 

Înlocuiește prosoapele de hârtie cu unele din microfibră

Vei salva și timp și vei lucra și mult mai eficient. Pentru că vor exista multe alimente sau substanțe care se vor vărsa, prosoapele din microfibră vor absoarbe mai bine și mai repede și pot fi refolosite.

Acum că ai terminat de bifat toți acești pași, casa ta este asigurată și nu trebuie să-ți mai faci griji decât pentru naștere.

Ca să stai liniștită și pe viitor, sănătatea copilului tău poate fi asigurată prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.babystem.ro

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022