De ce sa stochezi membrana Amnion din placenta ta?
Stocarea tesutului placentar este o șansă mare pentru bebe, dar și pentru întreaga familie de a accesa potențialul incredibil al membranei amniotice existente în placenta.
De la începutul anilor 1900, membrana amniotică a fost utilizată pentru tratarea arsurilor, rănilor, ulcerelor și afecțiunilor oculare, datorită potențialului său terapeutic remarcabil ne așteptam acum să revoluționeze lumea medicinei convenționale.
Cells4Life se angajează să ofere bebelușului dumneavoastra cea mai bună probă posibilă, astfel încât să poată accesa numărul maxim de terapii viitoare.
Alegând să vă păstrați amnionul alături de sângele și tesutul cordonului ombilical, împreuna cu celulele placentare ale bebelușului, familia dumneavoastra va avea acces la cea mai largă gamă de tratamente, în cazul în care au nevoie de ele.
Depozitarea celulelor placentare
Cells4Life, partenerul Baby Stem, este singura bancă de țesuturi placentare din Marea Britanie, care vă permite să profitați la maxim de materialul biologic rămas în urma nașterii bebelușului și astfel protejați sănătatea familiei pe termen lung. Alături de stocarea membranei amnion, puteți stoca și celule placentare din vilozitatile corionice.
Ce este amnionul sau membrana amniotică?
Amnionul (cunoscut și sub denumirea de „membrană amniotică”) este stratul cel mai interior al placentei, ce se formează inițial în jurul embrionului. Este o foaie subțire de celule epiteliale și stromale, ce au fost utilizate în diferite terapii de la începutul secolului XX.
Acesta se dezvolta ca un înveliș în jurul cordonului ombilical, apoi în timpul sarcinii evoluează într-o membrană subțire a sacului placentar. Țesutul placentar este deosebit de semnificativ deoarece conține colagen, fibronectină și acid hialuronic; impreuna, aceste trei componente imbunatatesc procesul de vindecare.
Membrana amniotică conține, de asemenea, o combinație de factori de creștere și proteine anti-inflamatorii, care pot ajuta celulele să comunice atunci când corpul este deteriorat sau bolnav. Există, de asemenea, dovezi că țesutul placentei este antimicrobian.
În 1910 a fost prima documentare cu privire la utilizarea membranei amniotice, când oamenii de știință au descoperit că o grefă de piele cu amnion a oferit rezultate superioare în comparație cu alte metode. Apoi, în 1913, medicii au raportat efectul său benefic pentru vindecarea rănilor cutanate.
De atunci, a fost utilizat in mod special atât ca grefă de piele, cât și ca pansament, dar si in oftalmologie (adică în terapii pentru afecțiuni oculare).
De ce să păstrăm țesutul amnion?
Iată primele patru motive pentru a alege stocarea de țesut amnion din placentă:
Potențial regenerativ
Membrana amniotică a fost utilizată în ultimul secol pentru a trata arsurile, rănile pielii și ulcerele. Acum face obiectul unei liste în creștere de studii clinice pentru afecțiuni precum diabetul, accidentul vascular cerebral și multe altele. În mod incredibil, celulele luate din membrana amniotică au fost folosite chiar pentru a imprima părți ale corpului în 3D.
Mai multe celule, mai multe tratamente
Dacă alegeți stocarea placentei alături de stocarea de sânge și țesut din cordonul ombilical, copilul dumneavoastra va avea acces la numărul maxim de celule posibil. Mai multe celule înseamnă mai multe oportunități de tratament – nu doar astăzi, ci pentru tot restul vieții. Membrana amniotică are, de asemenea, aplicații suplimentare actuale, astfel încât alegerea de a stoca atât celulele placentare, cât și amnion este cel mai bun mod de a vă asigura că puteți accesa cele mai noi și cele mai bune terapii pe măsură ce devin disponibile.
Terapii dovedite
Stocarea țesutului placentar nu este doar o investiție în viitoarele terapii, ci este deja o opțiune terapeutică dovedită pentru diferite afecțiuni – de la tratarea arsurilor la vindecarea ulcerelor, afectiuni ale ochilor și artrită.
Protejați copilul și restul familiei
Membrana amniotică este considerată ne-imunogenă, ceea ce înseamnă că utilizarea sa nu provoacă un răspuns imun substanțial și, prin urmare, poate fi utilizată pentru tratarea pacienților ce nu sunt neapărat compatibili.
De ce aleg părinții stocarea țesutului placentar Amnion?
Oamenii de știință încă descoperă utilizări potențiale ale placentei.
Există studii clinice care investighează utilizarea acestuia în terapii pentru afecțiuni precum:
Ar putea celulele placentare să trateze coronavirusul?
Rezultatele inițiale sunt promițătoare pentru șase pacienți
aflați în stare critică, bolnavi de COVID-19.
De ce să alegi Baby Stem partenerul băncii Cells4Life în România?
Cells4Life este singura bancă din Marea Britanie ce stochează placenta procesata. Aceștia au o experiență în domeniul medical de peste 18 ani, dezvoltand brevete de inventie revolutionare si tehnologii unice in lume.
Serviciile lor au fost concepute pentru a oferi atat bebelusului cat si întregii familii una dintre cele mai bune protecții în ce privește sănătatea pe termen lung.
Iată doar câteva dintre beneficiile oferite de Cells4Life pentru serviciile amnion și celule placentare :
- Mai multe celule pentru mai multe oportunități de tratament
- Eșantionare multiplă și stocare în două locații
- Asigurarea celulelor stem
- Cea mai cuprinzătoare gamă de servicii
- Laborator deschis pe tot parcursul anului 24/24 de ore și 7 zile din 7
- Curieri dedicati si autorizați internațional pentru transportul probelor biologice
- Tehnologie de vârf în industrie
- Licențiat HTA
Întrebări rapide
Ce se întâmplă cu placenta după naștere?
În majoritatea cazurilor, placenta este aruncată după naștere și o resursă care poate schimba viața pur și simplu se pierde. Când alegeți să vă păstrați placenta după naștere, aceasta este colectată de catre medicul dumneavoastra și apoi este trimisă la laboratorul Cells4Life pentru procesare și stocare.
Cât costă stocarea și procesarea placentei?
Prețul variază în funcție de serviciul pe care îl alegeți, puteți opta pentru stocarea membranei amnion sau pentru stocarea celulelor placentare și a membranei amnion. Solicita o oferta
Este compatibilă recoltarea placentei cu clamparea intarziata a cordonului ?
Da, recoltarea placentei este pe deplin compatibilă clamparea intarziata a cordonului. După ce au fost recoltate probele de sânge și țesut din cordonul ombilical, aceasta se recolteaza si se pune într-o punga speciala.
(L-V de la 9 – 18)
George Valentin Bibescu 20
Bucuresti Sector 1
Romania