Noile reguli privind creșterea bebelușilor

 

Ține cont de cele mai recente recomandări ale specialiștilor în creșterea copiilor, astfel încât să ții pasul cu bebelușul tău. Iată ce trebuie să știi acum, astfel încât micul să crească sănătos  și sigur.

Cele mai recente schimbări au fost așa-numitele reguli privind modul de a crește și de a avea grijă de copil. În fiecare an, se efectuează mai multe studiii, astfel încât cercetătorii de la Academia Americană de Pediatrie (AAP), Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie (ACOG) și alte organizații medicale fac noi descoperiri legate de evoluția copiilor și de felul în care noi, în calitate de părinți, trebuie să avem grijă de ei.

Unele lucruri sunt sigure și nu se vor schimba niciodată. În ceea ce privește cea mai avansată și benefică procedură pe care ar trebui să o adopți, colectarea de celule stem îți va salva copilul în cazul apariției unor probleme grave de sănătate. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul din Germania și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.

Fie că este primul copil, fie că au trecut mulți ani de când ați dat naștere, este întotdeauna bine să consultați medicul pediatru pentru recomandările cele mai actuale. Acestea sunt principalele reguli care s-au schimbat în ultimii ani:

Călătorii cât mai sigure

Reguli vechi: Copiii trebuie să stea în spate într-un scaun de mașină până la prima lor zi de naștere.

Reguli noi: Păstrați scaunelul pe bancheta din spate până când are vârsta de cel puţin 2 ani sau până când depăşeşte limita de înălţime sau greutate pentru scaunul auto.

De ce schimbarea: Noile reguli, doar clarifică recomandarea AAP. Acesta a recomandat întotdeauna părinților să țină copiii pe scăunelul lor cât mai mult posibil, până la limita maximă a scaunului pentru mașină. Un studiu a constatat că copiii sub vârsta de 2 ani sunt cu 75% mai puțini susceptibili de a muri sau de a fi răniți grav într-un accident dacă se află pe bancheta  din spate.

Folosirea suzetei

Reguli vechi: Evită suzetele – ele interferează cu alăptarea.

Reguli noi: Pune-i bebelușul suzeta la culcare, chiar dacă continui să îl alăptezi normal.

De ce schimbarea: Deși medicii au descurajat folosirea suzetei ani de zile, studiile au descoperit că folosirea acesteia pe timpul noptii și în timpul somnului reduce riscul Sindromului de Moarte Subită la bebeluși. Având o suzetă în gură ajută la menținerea căilor respiratorii deschise. În plus, suptul sporadic permite copilului să rămână într-o stare mai ușoară de somn, ceea ce scade șansa de a nu mai respira.

Termenul limită

Reguli vechi: Nu trebuie să aștepti ca să-ți întâlnești copilul – poți naște oricând după 37 de săptămâni.

Reguli noi: Cu excepția cazului în care există un motiv medical valid, cel mai bine este să păstrați bebelușul până la cel puțin 39 de săptămâni.

De ce schimbarea: Nașterea prematură poate cauza serioase probleme de sănătate sau chiar să fie fatală pentru nou-născut, în particular dacă se produce foarte devreme. În general, cu cât mai matur este fătul, cu atât mai multe șanse are de supraviețuire și să fie sănătos.

Unii bebeluși prematuri pot avea probleme de respirație. Prematuritatea pune bebelușul la un mare risc pentru hemoragie intracraniană. Sistemul nervos, tractul gastrointestinal și alte organe pot fi, de asemenea, afectate. Nou-născuții prematuri sunt mai predispuși la infecții și icter și pot avea dificultăți la alăptare, cît și probleme în menținerea temperaturii corpului.

Dinții bebelușului

Reguli vechi: Folosiți pastă de dinți fără fluor până la vârsta de 2 ani.

Reguli noi: De îndată ce copilul îi ies primii dințișori, utilizați pastă de dinți cu fluor.

De ce schimbarea: Experții obișnuiau să interzică fluorul, deoarece le era frică de faptul că bebelușii și copiii mici, care nu puteau scuipa bine, ar înghiți prea mult fluor. Asociația Americană Dentară recomandă acum spălarea dinților bebelușului de două ori pe zi cu un froțiu mic de pastă de dinți cu fluorură: vorbim de dimensiunea unui bob de orez.

Pentru a fi liniștită pe viitor, sănătatea copilului tău poate fi asigurată prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Pentru mai multe informaţii, accesaţi accesează secțiunea dedicată din site-ul nostru.