Alimentația este, fără doar și poate, un factor de influență majoră în sănătatea organismului uman. Cu toate că ne este adesea inoculată această idee, lipsa timpului și ritmul alert al vieții, precum și o cultură culinară precară își pun amprenta asupra modului in care ne hrănim, rezultând în sau facilitând apariția problemelor de sănătate.
Atunci când aduci pe lume un copil, faci tot ce-ți stă in putință pentru a-i asigura o alimentație bogată în nutrienții esențiali creșterii lui armonioase. Pe lânga asta, grija pentru puiul tău se reflectă și în recoltarea de celule stem, demers ce îi asigură viitorului adult o viață liniștită. Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de recoltare și stocare a celulelor la cele mai înalte standarde, beneficiind de tehnologia ultra avansată a Seracell, banca numărul unu de celule stem din Germania.
În ceea ce privește alimentația celui mic, practicile tradiționale constau în introducerea treptată a alimentelor în dieta bebelușului, evitând cu atenție alergenii și diversificând lent, într-o ordine specifică: mai întâi legume, apoi fructe și în final carnea. De asemenea, cei mai mulți părinți se tem de orice fel de condiment. Nu e de mirare, așadar, că cei mici sunt mofturoși la mâncare.
Miturile se perpetuează și rezultatele acestora variază de la banalele mofturi până la probleme serioase precum alergiile. Cum îi elaborăm celui mic o dietă echilibrată, fără a fi însă lipsită de gust? Studiile arată că nu are importanță ce mâncare solidă alegi să introduci prima dată, iar opțiunile precum ouăle sau untul de arahide scad riscul copilului de a dezvolta alergii. Mai mult, cu cât preparatele celui mic sunt mai aromate și elaborate, cu atât scad șansele ca el să dezvolte o aversiune față de legume și fructe pe măsură ce crește. In continuare, ți-am pregătit un plan de alimentație ce te va ajuta să pui bazele unei culturi culinare în cel mic, cu efecte asupra modului său de viață până la maturitate.
La 6 luni
Poți începe prin a-i servi celui mic legume sau fructe pasate, fără a amesteca mai multe ingrediente. Odată ce se obișnuiește cu un tip de piure, incearcă să adaugi o nouă aromă. Spre exemplu, încearcă ghimbir pudră în piureul de măr, sau turmeric în cel de conopidă.
La 7 luni
Când micuțul pare să se fi obișnuit cu diferite piureuri, poți adăuga bucațele de banană sau avocado. De acum poți începe să mixezi dovlecel și linte, broccoli și carne de pui etc.
De la 8 la 12 luni
Este momentul să adaugi ceva mai multă aromă meselor celui mic. Încearcă preparate ceva mai complexe, precum sfeclă cu iaurt și mărar, frunze de kale făcute piure și amestecate cu banană pentru un gust fin, dulceag, sau somon cu spanac; Altfel spus, deja cel mic poate mânca aproape tot ce mănânci și tu, cu o mai mare grijă la calitatea ingredientelor și prospețimea acestora.
După 1 an
Cel mic ar trebui să mănânce din tot ceea ce se găsește pe farfuria ta. Profită de apetitul său pentru că va fi din ce în ce mai deschis să încerce gusturi noi. Depinde doar de tine să combini cât mai multe ingrediente de calitate și sănătoase, fără a uita de preferințele sale. De exemplu, lângă piureul său preferat de dovlecel, poți adăuga acum un cârnăcior. Totul ține de imaginația ta!
Preocupă-te de toate aspectele pentru ca cel mic să ducă o viață sănătoasă și lipsită de griji. Baby Stem îți oferă în acest sens serviciile de recoltare și stocare a celulelor stem la cele mai înalte standarde. Unic partener Seracell în România, Baby Stem are grijă de fiecare detaliu pentru ca întreg procesul, de la semnarea contractului până la stocarea celulelor, să fie lipsit de stres pentru viitorii părinți. Pentru orice detalii, accesați site-ul www.babystem.ro