Sarcina, nașterea, alăptarea, toate acestea sunt evenimente prin care o viitoare mămică trece, rând pe rând. Cele nouă luni de sarcină oferă timpul necesar viitoarelor mămici să se documenteze despre schimbările ce urmează să aibă loc în corpul lor, despre cum se desfășoară nașterea și despre cum pot alăpta, în mod corect.
Alăptarea – provocare pentru mămici
Deși majoritatea gravidelor își fac griji pentru momentul nașterii propriu-zise, multe dintre ele constată, odată cu trecerea timpului, că „greul” începe abia după ce sunt pe cont propriu cu cel mic, acasă. Alăptarea reprezintă unul dintre testele la care proaspetele mămici sunt supuse, întrucât dacă pentru unele dintre ele alăptarea reprezintă un lucru normal, pentru altele înseamnă un adevărat chin.
Deși alăptarea este un lucru natural și firesc, aceasta se realizează totuși cu destul de multă stângăcie de către proaspetele mămici, la început. După naștere, cei doi (mama și bebelușul) încep să se cunoască, să se descopere, să își accentueze compatibilitatea și să găsească „rețeta” perfectă pentru a trăi împreună.
Alăptarea naturală – beneficii pentru mămici și bebeluși
Deciziile pe care mămicile le iau pentru copiii lor sunt extrem de importante și ar trebui bine gândite, în prealabil. Decizia de a alăpta natural este una importanta, care va oferi celui mic hrana necesară pentru a crește și a se dezvolta armonios. În plus, copiii alăptați natural prezintă riscuri mai mici de apariție a unor boli precum: diabetul zaharat, astm bronșic, boli alergice, etc. Procesul de recoltarea celulelor stem la naștere este, de asemenea, o decizie importantă care va avea efecte benefice asupra bebelușului, întreaga viață.
Baby Stem este partener Seracell în România și pune la dispoziția părinților procesul de stocare al celulelor stem din cordonul ombilical și măduva osoasă, pentru o viață de familie liniștită.
Iată care sunt pașii către o alăptare corectă
1. Învățarea copilului să „prindă” sânul
Acomodarea este cuvântul cheie, atunci când vine vorba de alăptare. Cel mic trebuie „antrenat” să prindă sânul, pentru a putea fi hrănit. Practic, este vorba despre un atașament care are loc între sânul mamei și gura bebelușului. Primele dăți se dovedesc a fi întotdeauna cele mai grele, până când cel mic „prinde” ideea. După însă, va putea să tragă fără probleme lapte, din sânul mamei sale.
2. Poziționarea bebelușului este extrem de importantă
O poziționare corectă a celui mic va conduce către o alăptare corectă, fără durere pentru mamă și fără inconveniente pentru bebeluș. Astfel, cel mic trebuie așezat cu capul la nivelul cotului mamei și cu fundulețul în palma acesteia. Astfel, mama stă în linie dreaptă, lucru care îi permite să își susțină sânul sub forma literei C. Un alt lucru benefic de care mămicile trebuie să țină cont este că bebelușul este cel care trebuie adus la sân, nu invers.
3. Alăptarea nu trebuie să fie dureroasă
Alăptarea este un fenomen natural, menit să consolideze relația de iubire dintre mamă și bebeluș. O poziție corectă, atât a mamei cât și a celui mic, va asigura o alăptare nedureroasă pentru mamă și confortabilă pentru copilaș. De asemenea, cel mic trebuie alăptat din ambii sâni la fiecare alăptare, astfel sânii vor fi goliți treptat și vor fi diminuate eventualele complicații ce pot apărea.
4. Accesoriile pentru alăptat
Accesoriile pentru alăptat pot face viața mai ușoară proaspetelor mămici. Astfel, ele pot utiliza pompe speciale pentru sâni, menite să le ajute sau perne pentru alăptat, care le ajută să găsească repede poziția ideală.
5. Ambientul reprezintă 50% din reușita alăptării
Ambientul este extrem de important. O cameră călduroasă, intimă, cd-uri cu muzică relaxantă, pot ajuta mămica să alăpteze în condiții plăcute, fără a fi deloc stresată. O liniște generală a mamei va contribui la o stare de relaxare a celui mic și-l va face să plângă mai puțin și să doarmă liniștit.
Recoltarea celulelor stem la naștere este o decizie extrem de importanță, pe care părinții ar trebui să o ia. Alăptarea, grija ca cel mic să fie mereu în siguranță, teama de viitor, incertitudinea, toți acești factori noi bulversează, de cele mai multe ori, proaspeții părinți.
Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem, astfel că părinții pot sta liniștiți că cel mic va avea parte de o viață lipsită de griji medicale. Celulele stem ajută la tratarea a peste 85 de boli grave precum diverse tipuri de leucemii, diverse forme de cancer, boli autoimune, etc.
Seracell este banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale și dispune de două dintre cele mai importante acreditări, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.