1.Ştiai că bebeluşul se naşte cu un auz extrem de fin şi poate distinge sunete după primele 10 minute de la naştere?
2. Bebeluşii au cunoştinţe elementare de matematică şi fizică încă de la naştere, este ceea ce au demonstrat oamenii de ştiinţă americani. Ei pot număra de la unul până la trei obiecte şi pot şti câte mere au rămas în coş, dacă au mâncat unul, de exemplu. Îşi vor manifesta mirarea dacă au calculat greşit.
3. Copilaşii se nasc cu capacitatea de a zâmbi. Ştim asta, pentru că şi bebluşii orbi zâmbesc fără să ne fi văzut făcând asta, deci nu este un procedeu de imitaţie.
4. Psihologii au demonstrat că bebeluşii nou-născuţi pot reunoaşte vocea mamei doar şi de pe înregistrari audio cu o singură silabă.
5. Bebeluşii sunt foarte sensibili la temperatură. Şi fiindcă acesta nu poate să se îmbrace sau dezbrace singur el emite tot felul de semnale şi semne. Când îi este rece el se mişcă foarte mult pentru a se încălzi, iar când îi este cald stă nemişcat, ca la plajă, cu picioruşele şi mânuţele întinse pe lângă corp. Puteţi folosi aceste semne pentru a înţelege cum trebuie să îl îmbrăcaţi.
6. După naştere bebeluşului îi ia aproximativ 10 minute să se obişnuiescă cu ceva nou, la 3 luni acest timp de acomodare va scădea între 30 secunde şi 2 minute aproximativ, iar după 6 luni timpul de acomdare va constitui maxim 30 secunde.
7. La trei luni de la naştere bebeluşul foloseşte o distanţă comodă de aproximativ 22 cm pentru a studia ceva. Aceasta este distanţa perfectă pentru ca să vă vadă faţa atunci când îl hrăniţi. De asemenea, este perioada când bebeluşul este pasionat să-şi descopere corpul şi să-şi cerceteze mai ales mâinile!
8. În primul an creierul bebeluşului se va dubla pentru ca să devină jumătate din dimensiunea lui finală.
9. Plânsul copilului este conceput în aşa fel încât mama să devină atentă la copil. Cercetătorii au demonstrat că proaspetele mămici pot deosebi plânsul bebeluşului lor dintre cel al altor micuţi ce se află în cameră.