Top 10 mituri despre creșterea celor mici

Meseria de „părinte” este una grea, complexă, este un job full tine, pentru tot restul vieții. Pare contextul ideal dezvoltării a zeci de mituri despre cum să ai grijă de micuțul tău, nu?

  1. „ Plânsul dezvoltă plămânii”

Nimic mai fals. Plânsul nu ajută la dezvoltarea plămânilor copiilor. Dimpotrivă, este o practică pe atât de nejustifiată, pe atât de periculoasă, deoarece pot apărea episoade de apnee dacă cel mic este lăsat să  plângă.

  1. Copiii trebuie îmbrăcați foarte gros

Nicidecum. Hainele bebelușilor trebuie să fie comode deoarece aceștia au nevoie de libertate pentru a se putea mișca. Calitatea materialelor primează, la fel și croiala articolelor vestimentare, așadar, mare atenție.

  1. NU scoate bebeluțul afară înainte de botez

Medicii recomandă ca cei mici să fie scoși zilnic din casă, pentru a se bucura de aerul proaspăt, bineînțeles, dacă și condițiile meteo permit acest lucru. Este de la sine înțeles că aceștia nu trebuie să aibă fața acoperită cu o batistă, așa cum se spune în popor. Și încă ceva:  mămicilor, asfințitul vă poate prinde fără probleme cu bebelușii afară, nu se întâmplă absolut nimic!

  1. Tundeți copilul des pentru a avea părul „bogat”

Desimea părului este legată strict de aspectele genetice. Până la vârta de 3 ani părul își modifică textura, indiferent de cât de des este tuns.

  1. Dacă bebelușul refuză sânul, e semn clar că mama nu are un lapte bun

Exclus. Procesul de alăptare este unul extrem de complicat. Este nevoie de o sincronizare perfectă între mamă și nou născut, iar aceasta se obține în timp.

  1. „Bătaia e ruptă din rai”

Abuzul nu trebuie permis în nicio formă a sa. Micile gesturi îi pot afecta pe copii, împiedicându-i să se dezvolte armonios sau mai rău, le creează traume serioase de care scapă foarte greu.

  1. „ Nu face baie copilului zilnic pentru că slăbește”

Baia n-a omorât pe nimeni până acum. Igiena este foarte importantă pentru cei mici și mamă deopotrivă. Îmbăierea zilnică ar trebui să faca parte din ritualul de îngrijire a celor mici. Astfel microbii sunt îndeopărtați iar bebelușii pot dormi liniștiți.

  1. Nu săruta copilul în somn, că-i furi somnul

Ba da. Vă îndemnăm să vă sărutați copilul ori de câte ori doriți. Voi l-ați purtat în pântece, voi îi creșteți, voi îi adormiți în fiecare searâ. Deci da, aveți dreptul de a vă arăta afecțiunea ori de cîte ori simți.

  1. Nu-l da să învețe limbi stăine de mic

Cunoașterea mai multor limbi străine poate fi un avantaj pentru copilul tău. Obiceiurile se deprind încă de la vârste fragede, așa că nu este nicidecum o problemă să învețe două limbi în paralel.

  1. Copiii sunt adulți în miniatură

Acest tip de gândire poate fi extrem de periculos. Lucrurile trebuie explicate copiilor simplu, clar și concis. Aceștia trebuie să „cearnă” informațiile și să aleagă exemplele bune. Nu au imunitatea unui adult, iar anumite lucruri îi pot afecta, dacă nu sunt corect percepute încă de la început.

Adulții sunt preocupați de starea copiilor lor, de la naștere si până la maturitate. Este important ca ei să aibă o viață lipsită de probleme medicale. Vă recomandăm să optați pentru recoltarea celulelor stem la naștere, astfel, puteti asigura viața pe care cei mici o merită. Investiți în viitorul lor!

Datorită facilitătilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice.
Baby Stem aduce în România experienta si calitatea germană a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitați Babystem.ro