Consumul De Cafea In Timpul Alaptarii

Bei cafea in timpul alaptarii? Afla aici, parerea specialistilor.

 

Majoritatea mamelor care alăptează se întreabă dacă pot consuma cofeină în timpul alăptării. Cofeina nu se găsește doar în cafea, așa cum ai fi tentată să crezi. Cofeina există și în ciocolată, anumite sucuri sau anumite alimente pe care poate le consumi. Află totul despre consumul de cofeină în timpul alăptării!

 

Cuprins

 

Pot să beau cafea dacă alăptez?

Consumul de cafea de către mămici nu este interzis, dar ar trebui făcut cu moderație. Au existat cazuri în care, bebelușii, în special cei sub 6 luni să fie mai sensibili la cafeina consumată de mamă. Chiar dacă bebelușul este sensibil la cofeină acum, în primele luni de viață, el poate să se obișnuiască cu timpul. Astfel, dacă trebuie să te oprești sau să limitezi aportul de cafeină, poți încerca din nou când copilul este mai în vârstă.

 Nivelul de cafeină din laptele matern

Dacă consumi cafeină, probabil te întrebi câtă dintre aceasta ajunge în laptele matern, direct la bebeluș. Specialiștii spun că nivelurile de cofeină din lapte sunt destul de scăzute (0,06-1,5% din doza consumată de mamă) și, de obicei, ajunge la un nivel maxim la 1-2 ore după ingestie.

Un studiu a arătat: cosumul excesiv de cafea ar putea scădea conținutul de fier al laptelui matern. Academia Americană de Pediatrie a clasificat cafeaua ca fiind „Medicină maternă, de obicei compatibilă cu alăptarea”. Cofeina este administrată direct copiilor prematuri (ca tratament al problemelor de respirație) la niveluri mult mai ridicate decât cele găsite în general în laptele matern al mamei care consumă cafeină.

Prea multă cafeină pentru bebeluș

cafeaua in timpul alaptariiDacă o mamă consumă zilnic 750 mg de cafeină sau mai mult – cantitatea de cafeină din cinci cești de cafea – și copilul ei pare iritabil, agitat și nu doarme suficient, mama poate încerca înlocuirea băuturilor fără cofeină pentru o săptămână sau două.
În cazul în care copilul pare deosebit de treaz sau agitat și există o cantitate semnificativă de cafeină în dieta ta, este posibil să fie nevoie să reduci sau să oprești consumul acesteia timp de 2-3 săptămâni pentru a vedea dacă starea bebelușului prezintă o îmbunătățire, o diferență.

Dacă ești fan înfocat al cafelei, bucură-te de gustul acesteia în timp ce savurezi o cafea fără cafeină. Calculează consumul zilnic de cafeină, atât din cafea, precum și din sucuri sau ciocolată, astfel încât să fii sigură că nu depășești recomandarea maximă.