Tesutul cordonului ombilical
Țesutul cordonului ombilical este pur și simplu o bucată din cordonul ombilical al bebelușului, acesta este colectat după recoltarea sângelui din cordon. Conține miliarde de celule stem, acestea se regasesc într-un număr mai mare în gelatina Wharton fiind captuseala cordonului ombilical, dar este prezentă și în alte zone.
Acesta este motivul pentru care Cells4Life, partenerul exclusiv Baby Stem stochează întreaga probă de țesut din cordonul ombilical recoltata la naștere. Țesutul cordonului ombilical conține mai multe tipuri importante de celule stem, unele unice și nefiind prezente în sângele cordonului ombilical .
Stocare sângelui din cordonul ombilical împreună cu depozitarea țesutului asigură o mare varietate de celule stem, astfel încât pe masura ce medicina evolueaza copilul dumneavoastra are sansa de a beneficia de noi posibile tratamente revoluționare.
Cells4Life partenerul Baby Stem este singura bancă de stocare a celulelor stem din Marea Britanie ce oferă stocarea sângelui si tesutului ombilical al copilului în probe multiple, oferind o securitate suplimentară și posibilitatea ca acestea să poată fi utilizate pentru multiple tratamente în viitor. Pe lângă stocarea sângelui din cordonul ombilical, depozitarea țesutului ombilical asigură copilului dumneavoastra acces la o mare varietate de celule si la cel mai mare număr posibil de celule stem. Acest lucru este foarte important din două motive cheie:
1. Cel mai mare număr de celule stem posibile
Unele terapii cu celule stem necesită numărul maxim de celule stem posibil pentru a crește șansele de succes. Alegând serviciul nostru Cells Plus ce conține sânge din cordonul ombilical și extraoptiunea suplimentara de țesut din cordonul ombilical, vă asigurați că bebelușul are acces la cât mai multe celule posibile. De fapt, pachetul CellsPlus oferit exclusiv de Baby Stem in Roamnaia foloseste TotiCyte – cea mai avansata tehnologie pentru procesarea celulelor stem, care, conform testelor efectuate de Cells4Life, ofera de 3X mai multe celule stem fata de separarea celulara AXP, in cazul unui tratament, garantând copilului dvs. cel mai bun acces posibil la cele mai multe celule stem disponibile.
2. Pregătit pentru a primi mai multe tratamente
Pe măsură ce copilul dumneavoastră crește, la fel poate crește și varietatea de afectiuni, unele sunt în prezent foarte frecvente și ar putea fi tratate folosind sângele din cordonul ombilical și celulele stem ale țesutului din cordonul ombilical.
Asigurați-vă că stocați numărul maxim de celule stem și cât mai multe tipuri.
În cele din urmă, optând atât pentru sângele din cordonul ombilical, cât și pentru țesutul din cordonul ombilical, puteți fi siguri că, copilul dumneavoastră are cele mai bune oportunități de tratament disponibile, atât în prezent, cât și în viitor.
Cu ce ne diferentiem ?
Celulele stem au două proprietăți cruciale:
1. capacitatea de autoregenerare (trec prin mai multe diviziuni și mențin o stare nediferențiată)
2. capacitatea de diversificare (se dezvolta în orice tip de celulă)
Am putut demonstra nu doar viabilitatea, ci și faptul că metodele noastre de transport, procesare și crioconservare mențin aceste proprietăți în celulele stem mezenchimale (MSC) găsite în țesutul cordonului ombilical al bebelușului.
Am reușit să facem acest lucru izolând celulele mezenchimale din probele de țesut din cordonul ombilical pe care le-am recoltat, extinzându-le și apoi stimulându-le să se transforme în alte tipuri de țesuturi.
Am crescut cu succes principalele tipuri de celule care în mod normal fac parte din țesuturile osoase, adipoase și cartilaginoase, arătând că metodele noastre păstrează „tulpina” MSC. Acest lucru ar putea fi crucial pentru utilitatea terapeutică.
Stocând țesutul cordonului ombilical cu noi puteți fi sigur că profitați la maximum de celulele stem ale bebelușului.
Experimentele noastre arată:
Probele de țesut din cordonul ombilical procesate și stocate de Cells4Life conțin tulpini MSC care pot fi izolate și extinse în miliarde de celule.
Aceste MSC se pot transforma în grăsimi, cartilaj și linii celulare osoase, demonstrând capacitatea lor de a se diferenția.
Celulele stem ale țesutului ombilical
Celulele stem mezenchimale (MSC)
La fel ca sângele din cordonul ombilical, cordonul în sine este o sursă bogată de celule stem mezenchimale ce se găsesc în gelatina Wharton. Aceste celule stem care formează țesuturi sunt mai abundente și mai puternice decât cele găsite în sângele din cordonul ombilical sau în țesutul adult. Cercetările sugerează că au un potențial imens de utilizare în medicina regenerativă, cu studii care demonstrează că MSC-urile din țesutul cordonului ombilical ar putea fi utilizate chiar și în tratamentele de regenerare a organelor – care este probabil dintre toate cea mai interesantă zonă a medicinei regenerative.
Unic pentru țesutul cordonului ombilical…
Țesutul cordonului conține mai multe tipuri de celule unice, care ar putea fi folosite in terapii pentru afecțiuni ale pielii, arsuri, ulcere și răni, precum și leziuni ale ochilor și vaselor de sânge,pe masura ce tratamentele experimentale avansează.
Celule endoteliale ale venei ombilicale (HUVEC)
A forma un mediu de cultura cu aceste celule este foarte ușor, ele sunt utilizate în mod obișnuit în cercetarea biologiei vasculare – inclusiv inflamația, coagularea sângelui și angiogeneza (formarea de noi vase de sânge).
Celulele stem din căptușeala cordonului epitelial (CLSCs)
CLSC s-au dovedit eficiente în tratarea rănilor umane greu de vindecat, cum ar fi ulcerele diabetice, defecte ale corneei și au demonstrat, de asemenea, regenerarea cu succes a ficatului și a inimii în studiile pe animale.
Celulele perivasculare ale cordonului ombilical uman (HUCPVCs)
Celulele perivasculare găsite în cordonul ombilical sunt cercetate pentru formarea oaselor și crearea țesutului dermic.
La ce se folosește țesutul din cordonul ombilical?
Țesutul din cordonul ombilical este în prezent investigat pentru tratamentul următoarelor afecțiuni:
- Boala Alzheimer
- Infarctul miocardic
- Osteoartrita
- Insuficiență ovariană
- Boala Parkinson
- Psoriazis
- Retinita pigmentara
- Artrita reumatoidă
- Scleroza multiplă
- Anemie aplastică
- Cardiomiopatia
- Repararea cartilajului
- Paralizia cerebrală
- Boli ale țesutului conjunctiv
- Diabetul de tip 2
- Disfuncție erectilă
- Sepsis
- Anemie aplastică
- Leziunea măduvei spinării
- Accident vascular cerebral
- Neuropatie optică traumatică
- Colita ulcerativă
- Și multe altele …
Studiile clinice recente ce folosesc celule stem ale tesutului ombilical au arătat rezultate promițătoare pentru următoarele afecțiuni …
(L-V de la 9 – 18)
George Valentin Bibescu 20
Bucuresti Sector 1
Romania
Referinte
Tokiko Nagamura-Inoue and Haiping He “Umbilical cord-derived mesenchymal stem cells: Their advantages and potential clinical utility” World J Stem Cells. 2014 Apr 26; 6(2): 195-202
Kouroupis D et al. “Assessment of umbilical cord tissue as a source of mesenchymal stem cell/endothelial cell mixtures for bone regeneration.” Regen Med. 2013 Sep;8(5):569-81
Saleh, Razwa “Short review on human umbilical cord lining epithelial cells and their potential clinical applications” Stem Cell Research Therapy 2017; 8:222
Zebardast, Nazlee et al. “Human umbilical cord perivascular cells (HUCPVC)” Organogenesis 2010 Oct-Dec; 6(4):197-203
Benedetta Bussolati, “Stem cells for organ repair” Organogenesis 2011 Apr-Jun; 7(2): 95
Mingyao Meng et al. “Umbilical cord mesenchymal stem cell transplantation in the treatment of multiple sclerosis” Am J Transl Res. 2018; 10(1):212-223