Cuprins
- Ce este anestezia epidurală?
- Care sunt avantajele anesteziei epidurale?
- Care sunt riscurile anesteziei epidurale?
Anestezia epidurală este cea mai populară metodă de ameliorare a durerii în timpul travaliului. Femeile solicită o epidurală mai mult decât orice altă metodă de calmare a durerii. Peste 50% dintre femeile care nasc folosesc anestezie epidurală.
Pe măsură ce te pregătești pentru naștere, încearcă să afli cât mai multe despre opțiunile de calmare a durerii, astfel încât să fii mai bine pregătită în a lua o decizie. Înțelegerea diferitelor tipuri de epidurale, modul în care sunt administrate, precum și beneficiile și riscurile lor te vor ajuta în procesul de travaliu și naștere.
Ce este anestezia epidurală?
Anestezia epidurală este anestezia regională care blochează durerea într-o anumită regiune a corpului. Scopul unei epidurale este de a oferi ameliorare durerii, mai degrabă decât anestezie. Epidurala blocheaza impulsurile nervoase inferioare segmentele spinale. Aceasta duce la scăderea simțurilor în jumătatea inferioară a corpului.
Medicamentele epidurale se încadrează într-o clasă de medicamente numite anestezice locale, cum ar fi bupivacaina, cloroprocaina sau lidocaina. Ele sunt adesea administrate în combinație cu opioide sau narcotice precum fentanil și sufentanil pentru a reduce doza necesară de anestezic local.
Acest lucru produce ameliorarea durerii, cu efecte minime. Aceste medicamente pot fi utilizate în combinație cu epinefrină, fentanil, morfină sau clonidină pentru a prelungi efectul epiduralei sau pentru a stabiliza tensiunea arterială a mamei.
Care sunt avantajele anesteziei epidurale?
- Îți permite să te relaxezi odihniți dacă perioada de travaliu este prelungită.
- Prin reducerea disconfortului nașterii, unele femei au o experiență de naștere mai pozitivă.
- În mod normal, o epidurală îți va permite să fii întru totul acolo și să rămâi un participant activ la naștere.
- Dacă vei naște prin cezariană, o anestezie epidurală îți va permite să rămâi conștientă de tot ce se întâmplă și, de asemenea, îți va oferi o ameliorare eficientă a durerii în timpul recuperării.
- Atunci când alte metode de ameliorare a durerilor nu îți mai fac efectul, o epidurală te poate ajuta să faci față epuizării și oboselii.
Care sunt riscurile anesteziei epidurale?
- Epiduralele pot determina scăderea bruscă a tensiunii arteriale. Din acest motiv, tensiunea arterială va fi verificată pentru a-i asigura un flux de sânge adecvat copilului tău.
- Poți experimenta o durere de cap severă cauzată de scurgerea lichidului spinal. Mai puțin de 1% dintre femei prezintă acest efect secundar.
- După ce epiduralul este efectuată, va trebui să alternezi pozițiile în timp ce te afli lungită în pat și să ai monitorizare continuă asupra modificărilor ritmului cardiac fetal.
- S-ar putea să apară următoarele reacții adverse: tremur, țiuit al urechilor, dureri de spate, greață sau dificultăți la urinare.
- Pentru câteva ore după naștere, jumătatea inferioară a corpului se poate simți amorțită.
Indiferent dacă te gândești să apelezi la anestezie epidurală sau nu, este foarte important să discuți mai întâi cu medicul tău.