Durerea inghinală se simte de multe ori ca o durere ascuțită, ce oferă o senzație de disconfort în zona inferioară a abdomenului sau de o parte și de alta a zonei inghinale. Este una dintre cele mai frecvente probleme de care se lovesc femeile însărcinate. Aceasta se resimte în timpul celui de-al treilea trimestru.
BabyStem te pune la curent cu ceea ce trebuie să știi despre durerea inghinală și îți oferă câteva sfaturi utile pentru a te ajuta să te simți mai bine:
Cauzele durerilor inghinale
Mai multe ligamente groase înconjoară și sprijină uterul pe măsură ce acesta crește datorită sarcinii. Unul dintre aceste ligamente se numește ligamentul rotund. Ligamentul rotund conectează partea din față a pântecului la zona inghinală. În general, ligamentul rotund se strânge și se relaxează pe măsură ce înaintezi în sarcină. Pe măsură ce copilul și uterul cresc, ligamentul circular se întinde, iar acesta se poate inflama.
Simptomele durerilor inghinale
Durerile ligamentului rotund pot fi îngrijorătoare și incomode. Dar sunt considerate normale deoarece corpul suferă transformări din cauza sarcinii. Simptomele durerii ligamentului rotund includ un spasm ascuțit, brusc în burtă. Aceasta poate ține câteva secunde.
Durerea poate fi provocată de mișcările rapide, cum ar fi strănutul, tușitul, râsul sau ridicarea bruscă din pat.
Tratament pentru durerile inghinale
Analgezicul poate fi bun pentru durere și se poate consuma și pe timpul sarcinii, dar nu consuma analgezice fără acordul doctorului ginecolog.
Exercițiile sunt minunate pentru sănătate deoarece te vor ajuta să-ți menții mușchii stomacului puternici. Stretching-ul sau yoga prenatala îți pot fi de ajutor. De asemenea este necesar să-ți întrebi medicul ginecolog ce exerciții ai voie să practici. Evită mișcările bruște deoarece ele ți-ar putea provoca întinderi și dureri inghinale.
O baie caldă poate fi de ajutor atunci când întâlnești astfel de dureri. Atenție căldura excesivă poate fi periculoasă pentru copil, de aceea sfătuiește-te cu medicul tău în legătura cu această metodă.
Potrivit statisticilor, anual, aproximativ 7% din proaspetele mămici din România aleg să recolteze celule stem din cordonul ombilical la naşterea bebeluşilor. Baby Stem, s-a bucurat de o creştere semnificativă în anul 2017, iar în 2018 vine cu o noutate absolută prin extinderea gamei de produse. În parteneriat cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistentă pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.