Acidul Folic şi Sarcina: 4 beneficii pentru Gravide!

Acidul folic este o formă omogenă a vitaminei B găsită şi sub denumirea de folat. Folatele joacă un rol important în producerea de globule roşii şi ajută la dezvoltarea tubului neural al fătului, al creierului și al maduvei spinării. Cele mai bune surse alimentare de acid folic sunt cerelalele fortificate, dar și legumele verzi sau citricele.

Când trebuie consumat acidul folic?

Este recomandat să consumi acid folic în fiecare zi, timp de o lună, înainte de a rămâne însărcinată, dar şi pe durata sarcinii. Dacă vei vorbi cu medicul tău despre sarcină, cu siguranţă te va sfătui să iei vitamina prenatală cu acid folic. Vitaminele prenatale nu sunt la fel, de aceea unele pot conţine mai puţine vitamine şi minerale, altele mai multe.

Dozele recomandate de acid folic

Doza recomandată tuturor femeilor aflate la fertilitate este de 400 mcg de folat în fiecare zi. Dacă utilizezi multivitamine zilnic, verifică dacă acestea au valoarea recomandată. Dacă nu vrei să consumi multivitamine, poţi lua suplimente de acid folic.
Iată cât acid folic este recomandat să consumi zilnic în timpul sarcinii:
În timp ce încerci să concepi fătul: 400 mcg
În timpul primelor trei luni de sarcină: 400 mcg
În timpul lunii a 4-a până la a 9-a lună de sarcină: 600 mcg
În timpul alăptării: 500 mcg

Beneficiile acidului folic

Obţinerea unei doze suficiente de acid folic poate proteja copilul de defecte de tub neural. Dacă ai avut deja un copil cu un defect de tub neural, obţinerea unei cantități suficiente de acid folic poate reduce riscul de a avea un alt copil cu acest defect, cu aproximativ 70%. Dacă ai avut un copil născut cu defect de tub neural, recomandat ar fi să creşti cantitatea zilnică de acid folic la 4000 mcg în fiecare zi.
Când acidul folic este administrat înainte, dar şi în timpul sarcinii, acesta poate proteja copilul împotriva naşterii premature, greutăţii mici la naştere sau de un avort spontan.
Folatele sporesc producţia de celule roşii din sânge în organism. Acest lucru este esenţial în timpul sarcinii, deoarece există riscul să fii anemică. Acidul folic asigură numărul regulat de RBC în corp, în timp ce consumi şi alte suplimente pentru completarea fierului.
Folatele protejează fătul de boli mortale cum ar fi Spina Bifida. Această boală reprezintă dezvoltarea incompletă a măduvei spinării bebeluşului în stadiul parental. Acidul folic protejează fătul de această afecţiune.
Acid folic în sarcinăConsultă medicul de specialitate pentru a stabili un plan ideal de dietă pentru a-ți îmbogăţi corpul cu acid folic. Acidul folic la gravide reprezintă fertilitate şi dezvoltare. Folatele trebuie să reprezinte o prioritate pentru femeile care îşi doresc să devină mămici.
Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu Seracell, banca numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.