Sexul în sarcină: Până când au voie gravidele să aibă relații sexuale

Cuprins:

 

Majoritatea femeilor care au o sarcină normală pot continua să facă sex până când li se va rupe apa și vor trebui să nască. Cu toate acestea, există anumite circumstanțe, în care este posibil să fie nevoie să îți modifici activitatea sau să te abții de la sex în sarcină pentru o perioadă sau chiar toată sarcina. Medicul este cel care ar trebui să te informeze dacă ai sau dacă dezvolți orice complicații care fac ca sexul să nu mai fie sigur. Dacă nu ești în totalitate sigură ce ar trebui să faci într-o anumită situație, apelează întotdeauna la sfatul medicului.

Siguranța copilului tău este primul aspect la care te gândești înainte de toate, înainte de sarcină, în timpul ei, dar și după ce bebelușul s-a născut. De aceea, trebuie să fii mereu la curent cu cele mai eficiente metode de a avea grijă de sănătatea copilului tău.

Recoltarea de celule stem te-ar putea scăpa de multe griji dacă o alegi. Baby Stem aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Informează-te însă foarte bine înainte de a apela la aceste proceduri.

Sexul în primul trimestru de sarcină și mai târziu

Sexul în primul trimestru de sarcină, pentru multe femei, poate lipsi cu desăvârșință. Multe dintre gravide nu au nici o dorință mare de sex pentru că se simt obosite și au grețuri, dar în timpul celui de-al doilea trimestru, se simt mai bine, există mai multă lubrifiere, iar situația s-ar putea schimba considerabil.

Mai mult, majoritatea femeilor se simt destul de confortabil în timpul celui de-al doilea trimestru, deoarece stomacul lor nu este prea rotunjit încă. Acest lucru nu este adevărat în timpul celui de-al treilea trimestru. Pe măsură ce burtica crește și oboseala revine, sexul poate părea mai puțin atractiv – ca să nu mai vorbim de dificultăți fizice în timpul ultimelor săptămâni de sarcină.

Sexul în timpul sarcinii rănește copilul?

Nu, un copil nu este rănit atunci când o femeie însărcinată și partenerul ei fac dragoste. Sacul amniotic și mușchii puternici ai uterului protejează copilul, iar mucusul gros care sigilează cervixul ajută la prevenirea infecțiilor. Trebuie să fii totuși atentă la anumite aspecte. Sexul în ultima lună de sarcină sau sexul neprotejat în timpul sarcinii pot afecta sănătatea copilului tău.

În ce condiții nu este recomandat să faci sex în timpul sarcinii?

În timp ce pentru majoritatea cuplurilor sexul este sigur în timpul sarcinii, doctorul poate restricționa actul sexual în anumite momente sau chiar pentru cele nouă luni în anumite sarcini cu risc crescut. Sexul în sarcină poate fi permis fără orgasm pentru anumite femei. Sau poate fi permis preludiul, atâta timp cât se evită penetrarea. Sau penetrarea este permisă, dar numai dacă se folosește un prezervativ. Cunoscând exact ceea ce este sigur și când este sigur este esențial, iar pentru acest lucru este nevoie de mai multe detalii de la un medic specialist.

Principale situații în care sexul în timpul sarcinii ar putea fi interzis sunt:
  • Dacă ai semne de naștere prematură sau ai cazuri în familie care au avut astfel de nașteri.
  • Dacă ai fost diagnosticată cu anumite afecțiuni ale cervixului sau placentei.
  • Dacă ai parte de sângerări vaginale sau ai o istorie medicală care include avorturi spontane.

sexul in ultima luna de sarcinaNu ezita să discuți cu medicul ori de câte ori ai întrebări sau preocupări legate de sex, mai ales dacă nu ești sigură dacă trebuie să te abții sau ai temeri legate de siguranța copilului. Dacă ți se cere să întrerupi sexul în timpul sarcinii, asigurăte că înțelegi dacă trebuie să eviți penetrarea sau orgasmul sau ambele.

Amintește-ți, de asemenea, să discuți cu medicul în timpul uneia dintre vizitele la cabinet și despre sexul de după nașterea bebelușului. Așa cum te preocupă sănătatea copilului tău în primul rând, ar trebui să te informezi încă de la începuturile sarcinii, dacă nu chiar înainte, despre toate metodele de a avea grijă de sănătatea lui.

Recoltarea de celule stem poate fi de asemenea o altă metodă eficientă de a sta fără griji după naștere. Baby Stem este o bancă specializată în recoltarea de celule stem, care asigură protecția copilului tău împotriva a mai mult de 40 de boli grave. Află mai multe detalii de la specialiștii care sunt partenerul exclusiv al Seracell, banca de celule stem numărul 1 în Germania.

Nota pentru Sexul în sarcină: Până când au voie gravidele să aibă relații sexuale: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (10 note, media: 3,50 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile