Conținut articol:
- Febra
- Absența sensibilității sânilor
- Lipsa grețurilor de dimineață
- Lipsa mișcării fătului
- Un sentiment de pierdere
- Ecografie anormală
- Sângerare
În timpul sarcinii, bebelușul va crește de la un ovul fertilizat microscopic până la o medie de aproximativ 9cm la naștere. Dezvoltarea fetală urmează etapele previzibile, cu variante individuale. De-a lungul sarcinii, medicul va monitoriza copilul nenăscut pentru a se asigura că este sănătos și crește corespunzător.
Pentru problemele de sănătate apărute după naștere există soluții de a asigura protecția împotriva multor boli. În ceea ce privește cea mai avansată și benefică procedură pe care ar trebui să o adopți, colectarea de celule stem îți va salva copilul în cazul apariției unor probleme grave de sănătate. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul 1 din Germania și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.
Top semne si simptome ale opririi sarcinii
Cu privire la problemele care pot apărea înainte de naștere, am enumerat în acest articol, cele mai importante 10 semne și simptome la care trebuie să fii atentă, pentru a putea știi dacă este vorba de sarcină oprită în evoluție.
1. Febră
Febra este modul natural de combatere a unei infecției, dar o febră în timpul sarcinii poate însemna probleme. De fapt, dacă viitoarea mamă are febră, așteptarea nu este o opțiune.
Febra este dificilă în timpul sarcinii, deoarece poate întrerupe procesul de dezvoltare a fătului. În plus, febra este de obicei un indiciu că există o problemă care poate provoca, de asemenea, complicații pentru copil, cum ar fi o infecție bacteriană sau virală.
2. Absența sensibilității sânilor
Așa cum grețurile de dimineață pot să dispară și tot ceea ce are legătură cu sarcina poate fi în continuare bine, același lucru este valabil și pentru schimbările de la nivelul sânilor. Cu toate acestea, o femeie care observă o oprire bruscă în durerile de sâni sau o diminuare a mărimii se poate confrunta cu situația de sarcină oprită în evoluție.
3. Lipsa grețurilor de dimineață
Majoritatea femeilor trec peste acest episod de dimineață după primul trimestru, dar unele se opresc din a experimenta această senzație de greață înainte de încheierea primului trimestru.
În timp ce acest lucru poate fi perfect normal și un motiv pentru care mama să se simtă ușurată, poate fi și un semn că este o sarcină oprită în evoluție și fătul nu mai crește.
4. Lipsa mișcării fătului
Dacă mama simte mișcări ale copilului în mod regulat și apoi observă că mișcările s-au oprit, s-ar putea să fie pentru că ceva nu merge bine. Există, de asemenea, o serie de alte motive pentru care un copil ar putea să nu se miște atât de des, dar unul este decesul fătului.
Bebelușii care au murit în uter vor înceta să se dezvolte sau să se miște, iar mama va fi prima care va observa aceste schimbări.
5. Un sentiment de pierdere
Instinctul de mamă apare înainte de apariția copilului, iar unele mame știu când copilul lor nu se mai dezvoltă înainte de a le spune un doctor. Indiferent dacă a fost absența simptomelor obișnuite de sarcină pe care le-au experimentat anterior sau doar senzația că ceva nu este în ordine, mamele știu cumva când ceva nu este în regulă.
6. Ecografie anormală
Mamele consideră ecografiile cu primele imagini ale copiilor lor foarte importante pentru că este o modalitate prin care să vezi copilul în timp ce crește. Cu toate acestea, ultrasunetele sunt folosite pentru mai mult decât imaginile anterioare nașterii. Ele pot fi indicatori excelenți ai problemelor din uter.
Ecografiile arată medicului dimensiunea, poziția și evoluția generală a copilului, iar mama va avea probabil prima ei ecografie în timpul primului trimestru. Ecografiile pot indica, de asemenea, malformații la naștere și ajută medicii să facă o estimare a datei nașterii a mamei dar și o eventuală sarcină oprită în evoluție.
7. Sângerare
Este adevărat că mamele pot suferi de sângerări ușoare când sunt însărcinate. Cu toate acestea, mama nu ar trebui să presupună că sângerarea în timpul sarcinii este normală. Dacă mama începe să sângereze în timpul sarcinii, chiar dacă este o cantitate neglijabilă, trebuie să apeleze la un medic. Sângerarea este uneori un semn de posibilă sarcină oprită în evoluție.
Când ai reușit să devii mamă, sănătatea copilului tău poate fi asigurată prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania.